portreti po naročilu

Očarljivi ročno izdelani portreti

Unikatni portreti po naročilu – popolno darilo za vašo ljubljeno osebo, prijatelja ali sorodnika.
Ročno naslikan portret vašega najdražjega ima posebno čustveno vrednost.
To je ujet trenutek in večen spomin.
Vsak portret je izdelan z ljubeznijo in veseljem do umetnosti.

avtor in umetnik

KDO SEM

01
o meni
o meni

01 Axl Mars

Živijo sem Axl Mars. Natančna pozornost do detajlov in globoko razumevanje človeškega duha mi omogočata razkritje globine in edinstvenosti vsakega motiva. Ne glede na to, ali uporabljam tradicionalne medije ali povsem nekaj novega, Rad ustvarjam portrete, ki niso le vizualne reprezentacije, temveč okna v duše njegovih motivov. Stopite v svet portretiranja, kjer je vsaka poteza svičnika, barvice ali čopiča pripoved, in vsak pogled je potovanje v kompleksno tkivo človeške izkušnje. Odkrijte preobrazbeno moč mojega portretiranja skozi in si ustvarite prelepo darilo, ki bo večno ostalo v spominu.
Beri več...
02
moja dela
moja dela

02 Portet kot darilo

Kaj bolje odseva bogatost človekovega življenja, polno sreče, modrosti, zaljubljenosti, pa tudi bolečine, truda, jeze in še mnogih drugih barvitih čustev, kot pa izraz na njegovem obrazu?

Dovolite mi, da vam pomagam pri ustvarjanju (osebnega) darila. Bodisi za rojstni dan, poroko, obletnico, krst, birmo, rojstvo ali katerikoli drug človeško pomemben dogodek, ki obogati naše življenje.

03
zakaj Axl Mars
zakaj Axl Mars

03 Ponudim le najboljše

• Leta izkušenj na področju risanja portretov in ostalih motivov.
• Močno se držim dogovorjenih rokov.
• Sem vam na voljo tekom celotnega postopka izdelave portreta.
• Pravilna izdelava portreta (izbira materialov).
• Lahko jamčim, da si bo portretiranec podoben na portretu.
• Zelo ugodne cene za takšno kvaliteto portretiranja.
 • 01
  o meni
 • 02
  moja dela
 • 03
  zakaj Axl Mars
izbrana dela

GALERIJA SLIK

izdelava portreta

KAKO NAROČIM PORTRET ?

1. NAROČILO PORTRETA

Razmislite o velikosti portreta in tehniki:

– črno/belo ali barvano

– oglje / svinčnik

– suhi ali oljni pastel, druge tehnike

– A4 format

– 30 x 40cm (risalni blok)

Pošljite mi svoje želje preko spodnje kontaktnega obrazca ali me pokliči na 070 616 465.

2. IZDELAVA PORTRETA

Dogovorimo se glede tehnike slikanja, cene, velikosti in roka izdelave.

Pošljete mi sliko osebe/oseb, katere portret želite.
Priporočljivo v večji resoluciji (boljša slika, boljše narisani detajli)

Med ustvarjanjem smo v kontaktu.

Ko je portret zaključen vam pošljem fotografijo v pregled za morebitne spremembe in popravke.

3. PREVZEM SLIKE

Ko ste s sliko 100% zadovoljni se dogovorimo za prevzem oz. dostavo.

Sliko ustrezno zaščitim in pripravim za dostavo.

Sliko uokvirite sami glede na vaše želje oz. želje obdarovanca in glede na prostor v katerem bo slika dobila svoje mesto.

več informacij

POGOSTA VPRAŠANJA

KAKO IZBRATI PRAVO FOTOGRAFIJO ZA PORTRET?
Za kvaliteten portret je bistveno, da izberete pravo in kvalitetno fotografijo.
– Pri izbiri bodite pozorni na ločljivost in osvetljenost.
Če je le možno, naj bo fotografija ostra, približana doprsno in osvetljena z dnevno svetlobo. Zaželjeno, da je velikost fotografije vsaj 1 Mb.
– Fotografija naj bo ekspresivna, naj izraža lastnosti ali čustva človeka. Najlepše je, ko portret prikazuje osebo celostno in, ko prikaže tudi notranjost človeka. Če je na portretu več oseb, je zaželjeno, da so v medsebojni interakciji, npr. da so objeti oziroma si izkazujejo naklonjenost.
ALI PORTRET LAHKO SESTAVITE TUDI IZ VEČIH FOTOGRAFIJ?
Zaželjeno je, da so vse osebe na eni fotografiji, vendar je razumljivo, da včasih te možnosti ni zato mi lahko posredujete več ločenih fotografij, katere bom sam združil v eno celoto.
ALI PORTRET TUDI OKVIRITE? KAKŠEN OKVIR PREDLAGATE, ČE PORTRET OKVIRIM SAM?
V primeru osebnega prevzema, vam lahko portret tudi okvirim. V kolikor vam dam izdelati okvir po meri, se okvir doplača. V tem primeru se čas dobave podaljša za cirka 1 teden. O tem se dogovorimo pred začetkom izdelave portreta.
Če boste okvir kupovali sami (kar vam osebno priporočam, ker ima vsak svoj okus), bodite pozorni, da ima vsaj 5 cm paspartuja, zunanji okvir pa ni kričečih barv.
Priporočam ne pretirano vpadljive okvirje, nevtralnih ali bolj pastelnih barv (črno-belo, sivo, antracit, zlata,.) Z grafitom se srebrna odlično ujema.
Uporaba tehnike “paspartu” je zelo priporočljiva ne samo iz estetskega vidika ampak tudi praktičnega; ker se z notranjim robom ustvari fokus na risbi, hkrati pa se prepreči njen stik s steklom.
ALI JE POTREBNO PREDPLAČILO?
Da. Svojim strankam zaupam, saj gradim oseben odnos a vendar za začetek izdelave prosim za delno predplačilo (30% avans) s katerim si zagotovim resno sodelovanje. Razumeti je potrebno, da vsak portret vzame določen čas izdelave, ki bi ob morebitnem stornu vzel mesto drugim in s tem zakasnil izdelavo drugih portretov in gre še vseeno za moje avtorsko delo, ki od mene zahteva velik energijski vnos in kar nekaj časa ter ogromno predanosti. Razumem, da je težko nakazovati denar vnaprej brez vedenja, ali vam bo portret dejansko všeč a po 20 letih risanja in s preko 300 narisanimi slikami še nisem imel nezadovoljne stranke. Zavzemam pa se za vaše zadovoljstvo in jamčim moj pozitiven odnos do vaših komentarjev, želenih popravkov ali sprememb.
KAKO PORTRET PLAČAM?
Portret plačate preko bančnega nakazila na TRR. Nakažete 30% avansa in preostanek plačate pred prevzemom, ko je delo zaključeno in ste z njim zadovoljni. V primeru dostave je potrebno poravnati tudi stroške poštnine, ki znašajo 4,5€. V primeru osebnega prevzema, je možno plačilo z gotovino. Ob predaji izdam račun s čimer jamčim za kvalitetno opravljeno delo.
KAJ PA ČE PORTRET POTREBUJEM V “ZADNJI MINUTI”?
V tem hitrem življenjskem tempu, se nam večkrat zgodi, da potrebujemo darilo v zelo kratkem času.
Vsekakor je dobro, da portret naročite vsaj teden do 14 dni prej. Brez da bi trpela kvaliteta dela, pa se lahko dogovorimo tudi za risanje v “last minute”, če je le možno. Ne oklevajte in me vseeno pokličite, da skupaj najdemo rešitev. Pri svojem delu sem fleksibilen in izjemno odgovoren.
ALI LAHKO PORTRET VRNEM OZ. STORNIRAM?
Na podlagi 1. točke petega odstavka 43.č člena ZvPOT, kupec nima pravice za odstop od pogodbe, za portrete oz. risbe osebe/oseb saj gre za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam (unikaten izdelek).
Vsaka stranka je pred samim naročilom obveščena in se z naročilom strinja, strinja se z načinom in stilom ilustracije katerega sama predhodno izbere. Sama izdelava ilustracije vzame od 15 do 30 ur aktivnega dela, zato vračilo denarja ni možno. Možni so dogovori zgolj o manjših popravkih, vendar vračila kupnine NI. Naročilo stranko obvezuje dogovorjenega plačila sam pa se obvezujem, da se bom maksimalno potrudil za vaše končno zadovoljstvo.
vprašanja in naročila

KONTAKT

info@marsdizajn.com
+386 70 616 465
6000 Koper
Slovenia, EU

  kaj pravijo o nas

  ZADOVOLJNE STRANKE

  ``Vau, res sem čustveno ganjena nad vašim portretom! To ni zgolj slika, to je umetniško čudo, ki kar žari od čustev in pozornosti do detajlov. Hvala za to posebno umetnino, ki ima svojo lastno srčno zgodbo!``
  Jasmina Podržaj
  ``Moja hči je bila popolnoma presrečna, ko je odprla darilo in zagledala portret svoje najljubše pevke. Nisem pričakovala, da bo reakcija tako čustvena in iskrena. Vaš portret je resnično ustvaril neprecenljiv trenutek radosti, ki ga bo nosila v srcu za vedno. Hvala vam za to čarobno izkušnjo!``
  Jani B.
  ``Portret sem prejela v rekordnem času! Super ste, hitra dostava je res plus. Zares sem bila prijetno presenečena, ko sem ga dobila tako hitro in še v popolnem stanju. Hvala za zanesljivost in profesionalnost s piko točno!``
  Ula Jezbinšek
  ``Ko sem ženi podaril portret njenega najljubšega igralca, Johnnyja Deppa, je ostala brez besed. Njen obraz je govoril več kot tisoč besed, in ta trenutek tišine je bil neprecenljiv. Hvala, ker ste ustvarili tako čustveno močno umetnino, ki je izrazila več kot sem si sploh upal upati. To je bilo res posebno doživetje!``
  Nejc Andrejašič
  ``Vaš pristop je pa res nekaj posebnega – profesionalni, ampak hkrati topel. Čutim vašo ljubezen do umetnosti in strast do ustvarjanja. Hvala za to prijetno sodelovanje, ki je preseglo zgolj poslovni odnos!``
  Mojca Sever
  ``Ta portret je prava unikatna umetnina! Vaša sposobnost ujeti ne samo podobo, ampak tudi čustva, je naravnost osupljiva. Vsak pogled nanj pri meni sproži val različnih emocij. Hvala za to čudovito izkušnjo!``
  Monika Š.
  ''Moje vnučke so vrsikale od sreče in navdušenja ob pogledu na portrete! Imajo že toliko stvari, a ta darila so jih resnično ganila. Njihove iskrice v očeh in nalezljiv smeh ob odpiranju paketov so bile neprecenljive. Njihov oče je moral takoj narediti luknje v zidu za obešanje umetnin, saj so želele, da so portreti takoj v njihovi posebni galeriji. Vaše umetnine so prevzele vso našo pozornost, na torto smo skorajda pozabili!''
  Davor Rušerc
  ``Ko sem odprla paket z vašim portretom, sem skoraj zajokala od sreče! Resnično je bilo čudovito presenečenje in ni le slika, ampak pravo umetniško delo. Hvala za to posebno izkušnjo, ki je polepšala moj dan!``
  Tinka Darečič
  ``In kar je najboljše, vaša cena je res ugodna! Visoka kakovost po dostopni ceni je pravzaprav pravi čudež. Hvala, ker ste umetnost naredili dostopno in cenovno prijazno. Vaš portret ima zame resnično neprecenljivo vrednost!``
  Dina Šusec

  Sledi mi na socialnih omrežjih Facebook , Instagram in Twitter

  Close filters
  Products Price Filter
  Product Theme
  Product Styles
  Product Size
  Product categories
  Products Search