Coockies

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi.
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom in se ob obisku spletnega mesta prenesejo na uporabnikov računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v brskalniku. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih, hitrejših in enostavnejših spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni uporabnikove preference in izkušnje, s čimer prihrani čas in naredi brskanje po spletu učinkovitejše in uporabniku prijaznejše. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom uporabnikovega brskalnika – po želji lahko omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov spletno mesto ne bo delovalo pravilno ali tako učinkovito. Če uporabnik izbriše vse piškotke, njegove nastavitve ne bodo shranjene in bo ob vsakem obisku te spletne strani prejel obvestilo o piškotkih. Večina sodobnih spletnih brskalnikov omogoča uporabniku vpogled v vse shranjene piškotke in omogoča brisanje vseh ali posameznih piškotkov ter omogoča blokiranje ali dovolitev piškotkov za vse spletne strani ali posamezne izbrane spletne strani. Informacije o piškotkih se običajno nahajajo v razdelku »pomoč« spletnih brskalnikov.

Close filters
Products Price Filter
Product Theme
Product Styles
Product Size
Product categories
Products Search