vprašanja in naročila

KONTAKT

+386 70 616 465
info@marsdizajn.com
6000 Koper
Slovenia, EU

  več informacij

  POGOSTA VPRAŠANJA

  KAKO IZBRATI PRAVO FOTOGRAFIJO ZA PORTRET?
  Za kvaliteten portret je bistveno, da izberete pravo in kvalitetno fotografijo.
  – Pri izbiri bodite pozorni na ločljivost in osvetljenost.
  Če je le možno, naj bo fotografija ostra, približana doprsno in osvetljena z dnevno svetlobo. Zaželjeno, da je velikost fotografije vsaj 1 Mb.
  – Fotografija naj bo ekspresivna, naj izraža lastnosti ali čustva človeka. Najlepše je, ko portret prikazuje osebo celostno in, ko prikaže tudi notranjost človeka. Če je na portretu več oseb, je zaželjeno, da so v medsebojni interakciji, npr. da so objeti oziroma si izkazujejo naklonjenost.
  ALI PORTRET LAHKO SESTAVITE TUDI IZ VEČIH FOTOGRAFIJ?
  Zaželjeno je, da so vse osebe na eni fotografiji, vendar je razumljivo, da včasih te možnosti ni zato mi lahko posredujete več ločenih fotografij, katere bom sam združil v eno celoto.
  ALI PORTRET TUDI OKVIRITE? KAKŠEN OKVIR PREDLAGATE, ČE PORTRET OKVIRIM SAM?
  V primeru osebnega prevzema, vam lahko portret tudi okvirim. V kolikor vam dam izdelati okvir po meri, se okvir doplača. V tem primeru se čas dobave podaljša za cirka 1 teden. O tem se dogovorimo pred začetkom izdelave portreta.
  Če boste okvir kupovali sami (kar vam osebno priporočam, ker ima vsak svoj okus), bodite pozorni, da ima vsaj 5 cm paspartuja, zunanji okvir pa ni kričečih barv.
  Priporočam ne pretirano vpadljive okvirje, nevtralnih ali bolj pastelnih barv (črno-belo, sivo, antracit, zlata,.) Z grafitom se srebrna odlično ujema.
  Uporaba tehnike “paspartu” je zelo priporočljiva ne samo iz estetskega vidika ampak tudi praktičnega; ker se z notranjim robom ustvari fokus na risbi, hkrati pa se prepreči njen stik s steklom.
  ALI JE POTREBNO PREDPLAČILO?
  Da. Svojim strankam zaupam, saj gradim oseben odnos a vendar za začetek izdelave prosim za delno predplačilo (30% avans) s katerim si zagotovim resno sodelovanje. Razumeti je potrebno, da vsak portret vzame določen čas izdelave, ki bi ob morebitnem stornu vzel mesto drugim in s tem zakasnil izdelavo drugih portretov in gre še vseeno za moje avtorsko delo, ki od mene zahteva velik energijski vnos in kar nekaj časa ter ogromno predanosti. Razumem, da je težko nakazovati denar vnaprej brez vedenja, ali vam bo portret dejansko všeč a po 20 letih risanja in s preko 300 narisanimi slikami še nisem imel nezadovoljne stranke. Zavzemam pa se za vaše zadovoljstvo in jamčim moj pozitiven odnos do vaših komentarjev, želenih popravkov ali sprememb.
  KAKO PORTRET PLAČAM?
  Portret plačate preko bančnega nakazila na TRR. Nakažete 30% avansa in preostanek plačate pred prevzemom, ko je delo zaključeno in ste z njim zadovoljni. V primeru dostave je potrebno poravnati tudi stroške poštnine, ki znašajo 4,5€. V primeru osebnega prevzema, je možno plačilo z gotovino. Ob predaji izdam račun s čimer jamčim za kvalitetno opravljeno delo.
  KAJ PA ČE PORTRET POTREBUJEM V “ZADNJI MINUTI”?
  V tem hitrem življenjskem tempu, se nam večkrat zgodi, da potrebujemo darilo v zelo kratkem času.
  Vsekakor je dobro, da portret naročite vsaj teden do 14 dni prej. Brez da bi trpela kvaliteta dela, pa se lahko dogovorimo tudi za risanje v “last minute”, če je le možno. Ne oklevajte in me vseeno pokličite, da skupaj najdemo rešitev. Pri svojem delu sem fleksibilen in izjemno odgovoren.
  ALI LAHKO PORTRET VRNEM OZ. STORNIRAM?
  Na podlagi 1. točke petega odstavka 43.č člena ZvPOT, kupec nima pravice za odstop od pogodbe, za portrete oz. risbe osebe/oseb saj gre za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam (unikaten izdelek).
  Vsaka stranka je pred samim naročilom obveščena in se z naročilom strinja, strinja se z načinom in stilom ilustracije katerega sama predhodno izbere. Sama izdelava ilustracije vzame od 15 do 30 ur aktivnega dela, zato vračilo denarja ni možno. Možni so dogovori zgolj o manjših popravkih, vendar vračila kupnine NI. Naročilo stranko obvezuje dogovorjenega plačila sam pa se obvezujem, da se bom maksimalno potrudil za vaše končno zadovoljstvo.
  Close filters
  Products Price Filter
  Product Theme
  Product Styles
  Product Size
  Product categories
  Products Search